Czerwona herbata – rodzaje
- 365 Views
- Redaktor wyf.pl
- 24 kwietnia 2019
- Zbiór wskazówek i porad
Czerwona herbata (Pu-erh, Oolong, Puszong)jest skuteczna nie tylko w przypadku osób odchudzających się, ale także pomaga obniżyć cholesterol, a także chroni zęby przed próchnicą. Przez Chińczyków, czerwona herbata nazywana jest smoczą herbatą. W czasach PRL była codziennym napojem Polaków. W tamtym okresie była najtańsza i najbardziej dostępna, ale co ciekawe mało kto zdawał sobie sprawę, że ta herbata o brunatnym kolorze, pachnąca ziemnią jest prawdziwym rarytasem. Czerwona herbata występuje w kilku odmianach, a wszystkie należą do herbat półfermentowanych. Są one produkowane głównie w południowo-wschodnich rejonach Chin, a także na Tajwanie. W przypadku odmiany Puszong proces fermentacji jest krótki i jest ona wykorzystywana do produkcji np. herbat jaśminowych. Z kolei odmiana Pu-erh wykazująca wysoką skuteczność w walce z nadmiarem kilogramów, po procesie fermentacji powinna dodatkowo jeszcze dojrzewać w odpowiednich warunkach. Najlepsze, a równocześnie najdroższe są herbaty, które leżakują 50 lat lub więcej.

- 4 kwietnia 2022
Znaczenie snu
- 13 marca 2022
Zażywaj leki
- 23 lutego 2022
Pozbądź się kataru na dobre
- 3 stycznia 2022
Znaczenie snu
Zażywaj leki
Pozbądź się kataru na dobre
Zadbaj o psychikę
Skuteczny sposób na zakwasy
Piękne ciało niezależnie od wieku
Problemy z używkami
Jak należy dbać o zęby?