Kuchnia dla alergików
- 193 Views
- Redaktor wyf.pl
- 14 kwietnia 2019
- Zbiór wskazówek i porad
Alergie są zmorą dzisiejszych czasów – wzmożona zachorowalność na alergie jest wynikiem nie tylko zmieniających się warunków środowiskowych, ale i spadającej jakości pokarmu oraz naszej naturalnej bariery ochronnej. Alergie pokarmowe najczęściej obejmują produkty nabiałowe oraz orzechy, również owoce cytrusowe, produkty posiadające gluten. Czy możliwe jest stworzenie smacznej i wartościowej kuchni bez produktów takich jak mleko czy jasne pieczywo? Oczywiście, że tak. Przede wszystkim konieczne jest ustalenie, jakie produkty są wykluczone i jakich należy unikać. Na tej podstawie warto szukać literatury fachowej oraz książek kucharskich dedykowanych właśnie alergikom. Obecnie na polskim rynku wydawniczym triumfy święcą książki poświęcone dietom bezglutenowym, dlatego też nie będzie problemu z przygotowaniem pełnowartościowych posiłków bez tego składnika. Niezwykle ważne jest również wykorzystanie zamienników konkretnych produktów. Kuchnia alergików to również wspaniałe wypieki na bazie dostępnych produktów. Warto wzbogacić swoją kuchnię o te przysmaki.

- 9 stycznia 2021
Zadbaj o swoją cerę jak skutecznie ?
- 9 października 2020
Czym jest dieta ketogeniczna?
- 7 sierpnia 2020
Spalacze wspomagające odchudzanie
- 24 czerwca 2020
Zadbaj o swoją cerę jak skutecznie ?
Czym jest dieta ketogeniczna?
Spalacze wspomagające odchudzanie
Zwiększenie masy mięśniowej czarny furiat
Street workout trening i jego zalety
Poprawa siły mięśni ramion
Trening przed maratonem
Spalacze – co powinniśmy o nich wiedzieć?